Prisijungus prie e. “Sodros”, galima sužinoti apie “Sodrai” sumokėtus mokesčius, paskirtą ar prognozuojamą senatvės pensiją, kitas išmokas.

1. Kairiajame meniu pasirinkite pageidaujamą punktą, pavyzdžiui, Nauja suvestinė;

2. po to pasirinkite norimą dokumento tipą, pavyzdžiui, Informacija apie prognozuojamą valstybinės socialinio draudimo senatvės pensijos dydį;
3. toliau bus pateikti du mygtukai: s5m. Spragtelėkite Formuoti;
4. po kiek laiko dokumentas bus suformuotas, tereiks pasirinkti jo formatą (HTML – peržiūrimas naršyklėje; PDF ir RTF – kitose programose). Spragtelėkite mygtuką Atsisiųsti suvestinę;

s6m

5. pamatysite detalią ataskaitą apie prognozuojamą pensiją, kurios tik nedidelė dalis parodyta pavyzdyje.

s7

Po to galite peržiūrėti ir kitas pageidaujamas ataskaitas ar pateikti prašymą „Sodrai“ paramai, pažymai ar kitai paslaugai gauti.

s8
Kai kurią informaciją gauti ir teikti galima tik savo tapatybę patvirtinant elektroniniu parašu (šalia dokumento pavadinimo rodomas raktų ženklelis).

s10

Toks parašas yra naujose asmens tapatybės kortelėse, tik reikia jį aktyvuoti ir turėti kortelių skaitytuvą. Kitas būdas – e. parašą galima gauti iš įgaliotų bendrovių, taip pat daugumos mobiliojo ryšio operatorių (mobiliu parašu galima pasirašyti naudojantis telefonu).